Kokosmakroon

Koeken maken was nog nooit zo makkelijk! 

Zelf ben ik niet echt fan van kokosmakronen maar Ton daarentegen vindt ze heerlijk. Niet alle koeken van de supermarkt worden even lekker gevonden dus werd het hoog tijd om deze zelf eens te gaan maken. Op verschillende sites en op Pinterest kwam ik het recept tegen van kokosmakronen met maar 2 ingrediënten. Makkelijker dan dit wordt het niet! Zelf heb ik nog ouwel (snoeppapier) onder de koeken gedaan. Dit is niet echter niet noodzakelijk.

Ingrediënten voor 8 koeken

 200 gram kokossnippers

200 gram gecondenseerde melk

Ouwel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de kokossnippers en de gecondenseerde melk in een grote kom. Gebruik hiervoor een spatel of doe het gewoon met je handen. Er ontstaat dan een plakkerig geheel.

Knip de ouwel in rondjes op grote van de koeken die je wil maken. Je kunt de ouwel nog bijknippen als je de koeken erop hebt gelegd.

Schep met een ijsschep bolletjes en leg die op de ouwel. Ik gebruikte mijn handen om de bolletjes te maken. Dit gaat ook prima. Duw de bolletjes lichtjes plat zodat de ouwel er goed aan plakt.

Bak de kokosmakronen 10 minuten in de voorverwarmde oven. De koeken zijn klaar als ze lichtbruin van kleur zijn.

 

Related posts:

Kaneelrolletjes
Appelflappen
Dubbele Oreo Pindakaas Cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *