Paprikasoep_1

Soep is wat mij betreft een goed begin van de maaltijd. Maar ik eet ook graag soep als maaltijd met vers gebakken brood. Deze paprikasoep is licht en de rode paprika geeft hem een zoete smaak.

Deze paprikasoep kun je maken met alle kleuren paprika’s. Ik koos voor oranje en rode voor de soep en voor de vulling gebruikte ik groen, rood en geel. Je kunt eventueel ook soepballetjes toevoegen. Ik deed dat deze keer niet.

Ingrediënten voor 1 liter soep

6 paprika’s

2 uien

2 teentjes knoflook

1 liter bouillon

2 lente-uien

1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Pel en snij de uien in halve ringen en snij de knoflook fijn.

Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de uien glazig. Voeg ook de knoflook toe.

Snij de paprika’s in blokjes en bak deze kort mee met de ui en knoflook.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en maak met de staafmixer van de soep een glad geheel.

Voeg de rest van de paprika toe en breng opnieuw aan de kook. Eenmaal aan de kook laat je de soep nog 5 minuten zacht koken.

Snij de lente-ui in kleine ringen en voeg deze op het laatste moment toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout.

 

 

Related posts:

Tomatensoep
Pompoensoep
Pasen: Pittige Maissoep

1 comment on “Paprikasoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *