Vogelnestje-+

De eerste keer dat ik een vogelnestje at was bij mijn schoonouders met Pasen. Een vogelnestje is niets meer dan een gekookt ei in een gehaktbal, maar voor mij is dit het beste van 2 werelden. Want als er 2 dingen zijn die ik echt heerlijk vind dan zijn het gehaktballen en gekookte eieren! Ik heb het recept van mijn schoonmoeder hier en daar een beetje aangepast. Zo bakt zij de vogelnestjes in de frituurpan en kies ik ervoor om de ballen in de oven te bakken. Dit is een stuk minder vet en geeft de vogelnestjes een heerlijk knapperig korstje.

Ingrediënten voor 2 vogelnestjes

350 gram half om half gehakt

2 eieren

Paneermeel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kook de eieren in ongeveer 6 minuten hard. De eieren garen nog door in de oven dus ze hoeven niet heel hard gekookt te zijn. Pel de eieren vervolgens af.

Maak van het gehakt 2 gelijke ballen. Maak in de ballen met je duim een kuiltje ter grote van een ei. Duw je gekookte ei in het kuiltje en kneed het gehakt om het ei heen. Zorg dat je ei in het midden van het gehakt zit en verdeel het gehakt gelijkmatig.

Rol de ballen door het paneermeel zodat de hele bal bedekt is en plaats ze op de bakplaat.

Bak de vogelnestjes in 45 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *