Brownie_1

Chocolade is een  van de dingen waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken. Maar niet zomaar voor alle chocolade, ik ben behoorlijk kieskeurig! Van melk en witte chocolade ben ik niet zo’n fan, geef mij maar puur. Hoe puurder hoe beter.

Sinds ik dit recept voor brownies heb geprobeerd heb ik het al meerdere keren gemaakt. Het recept komt van uitpaulineskeuken maar is een recept van Rutger, de winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt.

Deze brownies zijn alles wat een brownie hoort te zijn. Volle, pure chocolade smaak en knapperig van buiten, zacht en chewie van binnen. In het recept van Rutger worden hazelnoten gebruikt. Ik hou niet zo van hazelnoten dus heb ik ervoor gekozen om pecannoten te gebruiken.

Als je deze brownies eenmaal een keer hebt geproefd dan ben je verkocht!

Ingrediënten

115 gram chocolade, 78%

330 gram suiker

225 gram ongezouten roomboter

125 gram bloem

2 eieren + 1 eidooier

25 gram cacaopoeder

75 gram pecannoten

1 theelepel vanille-extract

Snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een brownievorm met bakpapier. Ik gebruikte een brownievorm van 20x20cm maar mocht je die niet hebben kun je ook een springvorm gebruiken.

Smelt de boter in een pannetje. Zorg dat deze niet bruin wordt. Smelt de chocolade au-bain-marie. Als deze beide gesmolten zijn roer je ze door elkaar en laat dit iets afkoelen.

Klop de eieren, zout, suiker en vanille-extract met een handmixer tot een dik mengsel. Ongeveer 5 minuten op de laagste stand.

Als het chocolade/boter mengsel iets afgekoeld is meng je dit met een spatel met het ei-mengsel.

Zeef de bloem en cacao boven het beslag en spatel voorzichtig door elkaar.

Voeg tenslotte de noten toe en roer nog een laatste keer door.

Giet het beslag in de brownievorm en bak ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Brownie_2

Tip: om te zien of de brownies gaar zijn van binnen prik je met een prikker in het midden. Als deze er schoon uit komt zijn je brownies gaar.

Bron: uitpaulineskeuken

Related posts:

Pannenkoekmuffins met Spek
Appel Kaneel Muffins
Sinterklaas: Speculaaspoppen

1 comment on “Heerlijke brownies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *