Pesto

Steeds als ik in de winkel een potje Pesto in mijn mandje deed dacht ik bij mezelf dat ik dit toch echt ook eens zelf moest maken. Het kwam er steeds niet van maar nu had ik toch een basilicumplantje in huis dus besloot ik een poging te wagen. Ik zocht een recept via de Appie App van de AH en ging aan de slag.

Ik snap niet waarom ik dit niet eerder heb gedaan. Erg simpel om te maken en wat een smaak! Je zult mij niet snel meer een potje Pesto in mijn mandje zien doen.

Ingrediënten

30 gram basilicumblaadjes, bijna een hele plant

2 eetlepels pijnboompitten

1 teen knoflook, geperst

25 gram Parmezaanse kaas, geraspt

6 eetlepels olijfolie

Bereiding

Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan tot ze goudbruin van kleur zijn. Gebruik hierbij geen boter of olie. Laat vervolgens even afkoelen op een keukenpapiertje.

Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en maal fijn. Als er een zalf is ontstaan is de pesto klaar. Je kunt de pesto op smaak brengen met peper en zout.

Tip: Ik gebruikte voor het malen van de ingrediënten een blender. Dit werkt erg goed omdat deze kleine mesjes heeft.

Bron: Allerhande

Related posts:

Tomatentapenade
Pindakaas
Mango Hummus

3 comments on “Pesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *