Tomatentapenade

Dagelijks struin ik het internet af op zoek naar lekkere receptjes. De link naar de recepten sla ik dan op in mijn telefoon en eens in de zoveel tijd kijk ik weer naar die (behoorlijk lange) lijst. Dit recept van Tomatentapenade kwam ik tegen op de site chickslovefood. Tapenade vind ik heerlijk op een stokbroodje bij de borrel of op een geroosterde boterham. Ik ging aan de slag met dit makkelijke recept dat ook nog eens gezond is!

Ingrediënten

4 grote tomaten, ik gebruikte Roma tomaten

1 teen knoflook, geperst

10 blaadjes basilicum

3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Snij de tomaten in stukken. Dit mag grof.

Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine. Maal alles kort totdat er een grove massa ontstaat. Maal het niet te fijn want het is de bedoeling dat je de stukjes tomaat nog kunt proeven.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Bron: chickslovefood

Related posts:

Pesto
Pindasaus
Hummus met zongedroogde tomaat

1 comment on “Tomatentapenade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *