Elfenbankje_1

Vandaag heb ik een heerlijk lunchrecept voor jullie. Ik wilde een keer een hartig broodje maken uit de oven en daar kwam dit broodje uit. Ik wilde een spetterende naam verzinnen  voor dit broodje maar mijn creativiteit liet me in de steek. Vandaar dus maar gewoon het beestje bij de naam noemen: Italiaanse bol uit de oven. Lekker als je wat meer tijd hebt, bijvoorbeeld in het weekend.

Ingrediënten voor 2 broodjes

2 Italiaanse bollen

100 gram spekblokjes

1 ui

½ bakje champignons

50 gram geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier

Bak de spekjes in een koekenpan zonder boter of olie. Snij ondertussen de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Voeg de ui bij de spekjes. Als deze glazig zijn dan voeg je ook de champignons toe. Bak dit samen een paar minuten tot alles licht gebakken is.

Snij de kapjes van de broodjes af en leg de onderste helft op de bakplaat. Bekleed de broodjes met een flinke portie van het spek/ui/champignonmengsel. Bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.

Bak de broodjes in ongeveer 6 minuten tot de kaas gesmolten is. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout en serveer de kapjes bij de broodjes.

Related posts:

Lunchwrap met zalm
Bacon-Ei Sandwich
Lunchtip: Ragout in een broodje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *