Chinese tomatensoep

Als je liefhebber bent van de tomatensoep die je kunt halen bij de chinees lees dan vooral verder! Na wat speuren op het internet heb ik wat recepten gecombineerd en daar kwam deze verrukkelijke soep uit. Met dit recept maak je die heerlijk zoete, dikke tomatensoep die niet onder doet voor je plaatselijke afhaalrestaurant.  Het geheime ingrediënt is appelmoes. Het klinkt misschien raar maar appelmoes geeft de soep de zoete smaak en wat dikte. Ik vind de soep lekker met weinig poespas; soep, kip en lente-ui. Uiteraard kun je deze soep aankleden zoals je wil met bijvoorbeeld extra prei, mie of taugé.

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

1 liter kippenbouillon

2 kipfilets

1 blik gepelde tomaten

2 blikjes tomatenpuree

4 eetlepels bloem

100 milliliter water

1 theelepel gemberpoeder

1 eetlepel olie

4 eetlepels appelmoes

4 lente-uitjes

Bereiding

Doe de 2 kipfilets met de bouillon in de pan en laat ongeveer in 10 minuten gaar koken. Eventueel een paar minuten langer, dit afhankelijk van de dikte van je kipfilets.

Haal de kipfilets uit de pan en leg even apart op een snijplank. Hou ook de bouillon even apart en zet de lege pan terug op het vuur.

Bak de tomatenpuree even kort aan in de olie in je soeppan. Voeg de bloem, gemberpoeder  en het water toe en roer met de garde tot je een klontvrij papje hebt. Voeg dan de gepelde tomaten toe. Laat dit even kort doorwarmen.

Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten op laag vuur koken. Trek ondertussen met 2 vorken de kipfilets uit elkaar. Je kunt hiervoor ook je handen gebruiken. Dat vind ik net zo makkelijk werken. Snij ook de lente-uitjes vast in smalle ringetjes.

Als je de soep gekookt hebt pureer hem dan even kort met de staafmixer. Voeg nu de appelmoes en kip toe. Dit even kort mee verwarmen.

Breng de soep eventueel op smaak met wat peper. Als je de soep nog niet zoet genoeg vind kun je nog wat appelmoes toevoegen. Als laatste voeg je de lente-uitjes toe.

Ik hou er van als deze nog rauw zijn dus voeg ik die pas toe in de soepkom als ik de soep ga serveren.

Related posts:

Broccolisoep
Pasen: Pittige Maissoep
Tuinerwtensoep met munt en feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *