Gevuld ei

Het is totaal niet meer van deze tijd maar ik vind het heerlijk: gevulde eieren. Als er iets te vieren is krijg ik altijd de vraag van mijn zus of ik toch wel gevulde eieren maak. Onze oma maakte vroeger vaak op een feestje gevulde eieren en had hier een speciaal bord voor. Het bord heb ik altijd mooi gevonden en een tijd geleden heb ik het bord van haar gekregen. Dit bord mag nu niet meer ontbreken bij de gevulde eieren. Ze smaken net iets beter als ze op dat bord liggen.

Gevuld ei bord

Ingrediënten voor 12 gevulde eieren

6 eieren

2 eetlepels mayonaise

1 theelepel curry

1 theelepel kerriepoeder

Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat helemaal alkoelen.

Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Haal voorzichtig het eigeel uit de eieren.

Druk het eigeel door een fijne zeef en meng met de mayonaise, curry en het kerriepoeder. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Doe het eigeelmengsel in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit de eieren op.

3 comments on “Pasen: Gevulde eieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *