Nutella ster_2

Toen ik een foto van dit Nutella brood zag was ik verkocht. Dit moest ik ook maken! Via Pinterest kwam ik een makkelijke how-to tegen en daar ging ik mee aan de slag. Voor de zekerheid checkte ik Youtube nog even en zag daar een paar filmpjes waarin je precies kunt zien hoe je deze ster kunt maken. 

Soms heb je zo’n dag dat je lekker bezig bent maar alles mis gaat. Dat had ik bij het maken van deze ster. Deeg wilde niet goed rijzen en toen ik de foto’s wilde bewerken bleek ik ze niet goed opgeslagen te hebben. Gelukkig heb ik wel een foto van het eindresultaat. De stap voor stap foto’s heb ik dus helaas van pinterest moeten halen. Maar het resultaat mag er zijn! Van dit brood kun je steeds een stukje afscheuren.

Hou je meer van hartig dan kun je dit brood ook maken met pesto. Ook erg lekker!

Ingrediënten

1 pak witbroodmix, ik gebruikte die van de aldi

160 milliliter lauwwarm water

160 milliliter lauwwarme melk

1 eetlepel olijfolie

4 eetlepels Nutella

1 eiwit

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak het brooddeeg volgens de verpakking. Ik deed hiervoor het water, de melk en de broodmix in mijn broodbakmachine. Ik liet het deeg hierin kneden en rijzen.

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Maak van alle delen een bol. Rol een bol uit tot een dunne lap en leg die op de bakplaat. Maak met een bord een afdruk op het deeg en vul die ronde met Nutella. Je kunt de Nutella 1 minuut in de magnetron verwarmen zodat deze wat dunner is en makkelijker smeert.

Nutella ster stap 1

Leg de volgende lap deeg op het al besmeerde deeg en besmeerde deze weer met Nutella. Doe dit met alle bollen deeg, maar de bovenste laat je onbesmeerd. Leg het bord op het deeg en snij de randen weg. Zet een glas in het midden van het deeg en druk lichtjes in het deeg zodat je een afdruk ziet. Snij vervolgens 16 stroken, tot aan de afdruk van het glas.

Nutella ster stap 2

Nu moet je de ster gaan vouwen. Pak 2 stroken vast en vouw deze twee keer naar buiten. Duw de binnenkant lichtjes tegen elkaar aan. Herhaal dit met alle 16 stroken.

Nutella ster stap 3

Laat de ster 30 minuten rusten onder een theedoek. Verwarm ondertussen de oven voor op 200˚C.

Bestrijk de ster lichtjes met het eiwit.

Nutella ster stap 4

Bak de ster in 25 minuten goudbruin.

Bron foto’s: Pinterest

1 comment on “Pasen: Nutella ster”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *