Maple Pecan

Je kent deze broodjes vast wel uit de supermarkt of de bakker: Maple Pecan broodjes. Al jaren een van mijn favorieten.

De eerste keer dat ik er een at was toen ik nog bij de bakker werkte en dat is inmiddels al een jaar of 10 geleden. Ik heb lang gezocht naar een goed recept en het bleek dood eenvoudig te zijn. Lekker bij de koffie, lunch of gewoon zomaar!

Ingrediënten voor 6 broodjes

6 plakken bladerdeeg

60 milliliter maple syrup (ahornsiroop) + extra

100 gram pecannoten + extra

50 gram lichtbruine basterdsuiker

25 gram zachte boter

1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Hak de noten fijn en doe deze met de boter, siroop en suiker in een kom en mix dit tot een glad mengsel. Je kunt hiervoor een handmixer gebruiken.

Snij het bladerdeeg lichtjes in 3 delen maar zorg dat de plak een geheel blijft. Snij de buitenste stroken in schuine kleine banen. De middenbaan vul je met het notenmengsel. Vouw de stroken aan de buitenkant naar binnen zodat er een vlechtpatroon ontstaat.

maple pecan 3 maple pecan 4 maple pecan 5 maple pecan 6 maple pecan 7 maple pecan 8 maple pecan 9 bron

Bestrijk het broodje met wat losgeklopt ei en strooi er nog wat pecannoten op. Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin. Bestrijk na het bakken de broodjes nog met wat maple syrup.

Bron: Culy

Related posts:

Muffins met Aardbeien en Witte Chocolade
Speculaas Cake
Sinterklaas: Pepernoten

4 comments on “Pasen: Maple Pecanbroodjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *