Mango-kwarktaart_1

Afgelopen week kreeg ik de vraag van mijn schoonzus of ik een verjaardagstaart wilde maken voor de verjaardag van haar dochtertje. Ik kreeg een aantal aanwijzingen mee en ging op zoek naar een lekker recept. De zoektocht naar een lekkere mangotaart begon!

Ik zal vast verklappen dat deze taart het niet is geworden. Deze mango kwarktaart is echt heerlijk en zeker de moeite waard om te maken. Het is een licht, fris zoet lentetaartje. Maar voor de verjaardag van een 3jarig meisje maak ik liever een zoeter taartje. Toch wilde ik dit recept met jullie delen want de smaak is heerlijk!

Ingrediënten

250 gram kwark

250 gram mango, ik gebruikte diepvries mango

150 gram Bastogne koeken

50 gram boter

1 eetlepel honing

2 blaadjes gelatine

3 eetlepels water

Bereiding

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray. Ik gebruikte een springvorm van Ø 18 cm.

Maal de Bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Mocht je die niet hebben kun je de Bastogne koeken ook in een stevige plastic zak doen en met een deegroller fijn slaan.

Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is voeg je deze bij de koekkruimels en meng door elkaar. De boter mag niet bruin zijn. Als de boter en kruimels goed gemengd zijn duw je dit met de achterkant van een lepel op de bodem van de springvorm. Zorg dat je het kruimelmengsel gelijk verdeeld zodat de bodem overal even dik is. Laat dit 15 minuten opstijven in de koelkast.

Doe de kwark, honing en ⅔ van de mango in een keukenmachine en mix totdat het een glad geheel is. Leg ondertussen de gelatine in een bakje met water. Na 5 minuten zijn de blaadjes zacht geworden en kun je ze uitknijpen. Verwarm de 3 eetlepels water en los daarin de gelatine op. Het water mag niet koken. Als de gelatine geheel is opgelost doe je dit bij het kwarkmengsel. Voeg ook de restant van de mango hierbij.

Schenk het kwarkmengsel op de koekbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Voor het beste resultaat laat je hem een nachtje in de koelkast staan.

Mango-kwarktaart_2

Je kunt de taart versieren met slagroom en extra stukjes mango.

2 comments on “Mango Kwarktaart”

  1. Lekkere taart! Ik maak hierbij een geleilaagje: week een blaadje gelatine en los het op in het verwarmde sap van een halve sinaasappel, en roer daardoor de inhoud van 2 of 3 passievruchten. Wordt een mooi, dun, helder oranje laagje met zwarte pitjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *