2

De zoektocht naar een lekkere mangotaart maakte snel plaats voor een leuke kindertaart. Eerder zag ik deze geweldige taart al op internet en wilde hem altijd al eens maken. Hierbij heb ik voor jullie mijn versie van de bekende Varkentjes in de modder taart.

Eigenlijk dacht ik bij het maken van deze taart maar aan 1 ding; het uiterlijk. De smaak vond ik maar bijzaak en daar heb ik me ook een beetje makkelijk vanaf gemaakt. Maar achteraf bleek dat hij er niet alleen leuk uit ziet maar ook heerlijk was. In de binnenkant van de taart vind je een biscuitdeeg gevuld met slagroom en aardbeienjam. Een heerlijke combinatie met de chocoladebovenlaag.

Het ziet er misschien moeilijk uit maar het is echt heel simpel. Een beetje creativiteit is gewenst bij het maken van de varkentjes maar met een beetje kleuterschool boetseren kom je een heel eind!

Met deze taart scoor je zeker punten! Op de vraag wat het beste cadeau was voor haar verjaardag antwoorde ze; de taart! Ik laat jullie snel zien hoe je deze taart kunt maken.

Ingrediënten

2 pakken Biscuitmix, basismix voor taart van Dr. Oetker

8 eieren

100 milliliter melk

250 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker

1 beker chocolademousse, ik gebruikte de mousse van Almhoff

200 gram aardbeienjam

12 Kitkat

Roze fondant of marsepein

1 lintje om de taart bij elkaar te houden

Bereiding

Bekleed een springvorm van Ø24 centimeter met bakpapier en vet in met boter of bakspray. Verwarm de oven voor op 150˚C

Maak de biscuitmix met de eieren en melk volgens de verpakking. Herhaal dit met het tweede pak en laat beide biscuits volledig afkoelen.

Ondertussen kun je vast beginnen met het vormen van de varkentjes. Hier is geen handleiding voor. Gebruik je creativiteit en je komt een heel eind.

Klop de slagroom en suiker met de handmixer tot een stijf mengsel.

Smeer de bovenkant van een van de biscuits royaal in met de aardbeienjam. Smeer vervolgens een dikke laag slagroom op de laag jam. Smeer vervolgens de onderkant van de tweede biscuit in met de rest van de jam en leg dit op de eerste biscuit.

Besmeer de zijkant van de biscuits met de restant van de slagroom. Je kunt hiervoor een spatel of een paletmes gebruiken.

Roer alle lucht uit de chocolademousse zodat er een glad mengsel ontstaat. Smeer de chocolademousse royaal op de bovenkant van de taart.

Breek de Kitkats door midden zodat je 2 strookjes aan elkaar hebt. Zet de Kitkat tegen de zijkant van de taart. Als je helemaal rond bent dan bindt je het lint strak om de taart zodat de Kitkat niet om kan vallen.

Nu kun je beginnen met de afwerking van de taart. Geef de varkentjes een mooie plek in de chocolademousse.

Ik heb zelf nog vlaggetjes gemaakt van papier en deze aan de taart gemaakt.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *