Zoete aardappelstamppot

Bij stamppot denk je misschien automatisch aan de winter maar deze stamppot van zoete aardappel is ook erg lekker in de lente. Met weinig ingrediënten zet je snel een lekkere maaltijd op tafel.

De officiële naam van zoete aardappel is bataat en is totaal iets anders dan de aardappel die wij kennen. Het is een knolgewas dat vooral veel gegeten word in de Surinaamse en Amerikaanse keuken. Tegenwoordig is de zoete aardappel hier in Nederland ook verkrijgbaar in de supermarkt.

De zoete aardappel is erg licht, maar wel vullend. Het is een erg veelzijdig product. Verwar deze aardappel niet met onze aardappel qua smaak. De eerste keer dat ik zoete aardappel at moest ik best wennen aan de smaak maar inmiddels ben ik er gek op.

Ingrediënten voor 2 personen

600 gram zoete aardappel

200 gram Rucola

50 gram feta kaas

Bereiding

Schil de zoete aardappel en kook in 15 minuten gaar.

Stamp de aardappel met een stamper. De stamppot mag best nog grof blijven.

Voeg de rucola toe en meng door elkaar.

Verkruimel de feta kaas boven de stamppot.

Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Related posts:

Mama's Koude Schotel
Courgettelasagne
Kerstrecept: Kip in Zoutkorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *