Broccolisoep

Broccoli is een erg veelzijdige groente maar zeker niet bij iedereen geliefd. Ik vind broccoli heerlijk in een quiche, gekookt of in de soep. Je kunt er alle kanten mee op. Zelfs als je niet van broccoli houdt is deze soep toch de moeite waard om te proberen.

Ik kwam het recept voor deze soep tegen op internet en sindsdien heb ik hem al vaak gemaakt. Deze soep is romig en zacht van smaak en de basilicum en ham geven hem wat extra pit. Als ik heel eerlijk ben is deze soep de volgende dag eigenlijk nog net iets lekkerder.

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

500 gram broccoli

1 liter groentebouillon

125 gram crème fraîche(light)

30 gram bloem

30 gram boter

Handje basilicumblaadjes

Parmaham

Bereiding

Snij de broccoli is stukken. Ook  de stronk gebruik je voor de soep.

Kook de stronk 5 minuten in de bouillon en voeg daarna de roosjes toe. Kook dit samen nog 10 minuten op laag vuur.

Verwarm de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe als de boter helemaal gesmolten is. De boter mag niet bruin worden! Roer dit goed door en laat de bloem in ongeveer 1 minuut gaar worden. Voeg daarna bij de bouillon.

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.

Roer de crème fraîche door de soep.

Bak de ham zonder boter op olie totdat deze knapperig is. Snij de basilicum fijn en voeg deze samen met de ham toe aan de soep.

Bron: MissLipgloss

Related posts:

Courgettesoep
Bloemkool Mosterdsoep
Zoete Aardappel - Broccolisoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *