Gevulde kipfilet

Ik heb een haat-liefde verhouding met kipfilet. Kip op zich is heerlijk. Zeker als hij van de grillkraam op de markt komt. Maar als ik hem zelf klaar maakte was hij vaak droog. Maar nu niet meer!

Deze kipfilet is gevuld met mozzarella en mosterd en omwikkeld met ontbijtspek. De ontbijtspek zorgt ervoor dat de kipfilet lekker mals blijft en de vulling op zijn plaats blijft.

Ingrediënten voor 2 personen

2 kipfilets

½ Bol mozzarella

1 eetlepel mosterd, ik gebruikte pittige, grove mosterd

4 plakken ontbijtspek

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Snij de kipfilets in de lengte door en klap hem open. Smeer de binnenkant van de kipfilets royaal in met de mosterd.

Snij de mozzarella in plakken en leg deze tussen de kipfilets en klap dicht.

Omwikkel de kipfilets met de plakken ontbijtspek. Zorg dat de ontbijtspek strak om de kipfilet gedraaid zit.

Let de kipfilets in een ovenschaal en bak in 35 a 40 minuten goudbruin.

Related posts:

Big Mac
IKEA Foodchallenge: Chili con carne met gerookte elandworst
Gevulde Paprika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *