Bananenbrood

De hype rondom de superfoods lijkt voorbij maar bewust met je eten bezig zijn is nog steeds erg actueel. Recepten voor bananenbrood vliegen je om de oren. Dit chocolade bananenbrood is (relatief) gezond en bovendien erg lekker!

Ik heb al verschillende varianten gemaakt maar dit recept voor chocolade bananenbrood van Lekker en Simpel is toch wel mijn favoriet. Je kunt dit bananenbrood eten als ontbijt of als tussendoortje. Ik vries meestal een aantal plakken is zodat je telkens een verse plak bananenbrood hebt.

Ingrediënten

3 grote of 4 kleine rijpe bananen

3 eieren

100 gram bloem

2 eetlepels cacao

60 gram havermout

Pecannoten, of andere noten die je lekker vind

Maple syrup, je kunt ook honing gebruiken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Prak de bananen met een vork tot een glad mengsel. Je kunt het beste rijpe bananen gebruiken omdat die zoeter zijn en je die beter kunt prakken. Mocht je geen rijpe bananen hebben dan kun je de bananen even pureren in een blender of keukenmachine.

Meng de bananen met de eieren tot een glad mengsel.

Voeg de bloem, havermout en cacao toe en meng goed door elkaar.

Hak de noten in grove stukken. Voeg een scheut maple syrup samen met de noten toe aan het mengsel en meng met een spatel goed door elkaar.

Giet het mengsel in het cakeblik en bak in 45 a 50 minuten gaar in de oven. Het bananenbrood zakt na het bakken een klein beetje in maar dat kan geen kwaad. De smaak is er niet minder om.

Bron: Lekker en simpel

Related posts:

Ontbijt Smoothie met havermout
Banaan-ei Pannenkoekjes
Karnemelk Pannenkoekjes

1 comment on “Chocolade bananenbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *