Pastasalade kip

Nu we de eerste zonnige dagen achter de rug hebben krijg ik meteen zin in lekkere salades, lichte soepjes en barbecueën. Deze pastasalade is heerlijk na een dagje in de zon of om mee te nemen naar het strand of zwembad!

Deze salade eet je koud en kun je makkelijk van tevoren maken. Heb je nog wat over, neem hem dan mee naar je werk of naar school voor de lunch.

Ingrediënten voor 4 personen

2 kipfilets

300 gram penne pasta

½ komkommer

1 bakje cherrytomaten

6 augurken

2 hardgekookte eieren

50 gram fetakaas

Voor de dressing:

2 eetlepels mayonaise

½ eetlepel ketchup

1 eetlepel magere yoghurt

Bereiding

Kook de kipfilets in 10 minuten gaar in een pan water.

Kook ondertussen ook de pasta in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Snij de komkommer, eieren, augurken en fetakaas in blokjes van gelijke grote. Snij de cherrytomaten in vieren. Doe alles in een grote bak.

Als de kipfilet gaar is trek je hem met 2 vorken uiteen zodat je dunne slierten krijgt. Dit kun je ook met je handen doen. Laat de kip helemaal afkoelen.

Giet de penne pasta af en laat deze afkoelen.

Voor de dressing roer je de mayonaise, ketchup en yoghurt door elkaar. Je kunt dit eventueel nog op smaak brengen met wat peper.

Als de kip afgekoeld is mag deze bij de ingrediënten in de bak. Als de pasta afgekoeld is meng je deze eerst met de dressing. Als alle pasta voorzien is van een laagje dressing kan deze in de saladebak. Meng alles goed door elkaar.

Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *