Boterkoek

Het maken van boterkoek zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik vind boterkoek heerlijk, hoewel het natuurlijk echt verschrikkelijk ongezond is. Maar af en toe mag je jezelf best eens verwennen dus ik ging aan de slag.

Als je visite krijgt en je wil nog snel iets maken voor bij de koffie dan is deze boterkoek ideaal. Binnen 5 minuten heb je de boterkoek in de oven staan en na 20 minuten bakken staat hij op tafel! En bijna alle ingrediënten zul je wel in huis hebben.

Ingrediënten

225 gram bloem

200 gram roomboter, op kamertemperatuur

150 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 geklutst ei

1 eetlepel melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet een boterkoekvorm (Ø24 cm) en een springvorm in met boter of bakspray.

Kneed de bloem, boter en suiker tot een deegbal.

Druk het deeg in de boterkoekvorm en zorg dat de koek overal even dik is.

Met de tanden van een vork kun je het ruitjespatroon in de koek maken. Dit hoeft natuurlijk niet.

Meng het ei met de melk en besmeer de bovenkant van de koek met dit mengsel.

Bak de koek in 20 minuten goudbruin.

Related posts:

Kokosmakronen
Pasen: Maple Pecanbroodjes
Appelflappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *