Preistamppot

Hier thuis zijn we er dol op: stamppot. En daar hoeft het echt geen winter voor te zijn. Dit stamppot ontstond per toeval maar is echt heerlijk! Het is niet echt het meest fotogenieke gerecht en de naam is ook niet echt creatief maar dit moet je echt proberen!

De prei maakt de stamppot wat lichter en de mix van groenten en noten met soyasaus geeft het geheel wat extra pit. Voor de carnivoren onder ons kun je bij deze stamppot nog een stukje vlees serveren maar persoonlijk mis ik vlees hier niet bij.

Ingrediënten voor 2 personen

4 grote aardappelen

1 prei

1 ui

½ bakje champignons

1 handje cashewnoten, ongezouten

Scheutje soyasaus

Scheutje melk

Bereiding

Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Snij de prei in ringen en laat deze de laatste 5 minuten meekoken met de aardappelen. Kook de prei niet te lang mee anders wordt deze erg zacht. De prei moet nog wat knapperig zijn.

Snij ondertussen de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak de ui glazig en voeg daarna de champignons toe. Als de champignons geslonken zijn dan voeg je de cashewnoten en soyasaus toe. Laat dit kort op laag vuur pruttelen.

Giet de aardappelen en prei af. Voeg een scheutje melk toe en stamp met een stamper fijn.

Serveer de stamppot met een flinke schep van het groenten/soyasaus mengsel. Breng de stamppot eventueel op smaak met wat peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *