Pindakaas

Pindakaas lovers opgelet! Vandaag deel ik met jullie het recept om zelf pindakaas te maken. En ik kan je vertellen dat het heel makkelijk is en heel erg lekker! En nog een pluspunt is dat je maar 1 ingrediënt nodig hebt! Je raad het al: pinda’s. In 5 minuten zet je deze lekkere pindakaas op tafel.

Ik vind pindakaas heerlijk. Vooral op een geroosterde witte boterham. Vroeger hadden wij altijd PCD pindakaas omdat mijn vader deze het lekkerste vond. Een tijd lang was hij niet meer te krijgen maar nu verkopen ze hem weer bij de EM-TE. Hoera! Want dit is ook mijn favoriete pindakaas.

Pindakaas is vrij vet, maar bevat veel goede vetten die je nodig hebt. Pindakaas uit de winkel bevat vaak nog suiker en conserveringsmiddelen. Pindakaas zelf maken is dus veel gezonder. En je kunt zelf kiezen of je je pindakaas grof laat met stukjes of helemaal glad.

Ingrediënten voor 1 pot pindakaas (+/- 350 gram)

450 gram ovenroasted pinda’s

Evt. Een lepel zonnebloemolie om het geheel wat smeuïger te maken.

Bereiding

Het enige dat je nodig hebt om pindakaas te maken is een goede keukenmachine of blender. Stop de noten in de machine en laat de machine zijn werk doen.

Je zult merken dat de pinda’s eerst in grove stukken worden gehakt, daarna in poeder en na een paar minuten komt de natuurlijke olie vrij uit de pinda’s en krijg je pindakaas.

Na ongeveer 5 minuten draaien is je pindakaas klaar. De tijd hangt af van hoe fijn je je pindakaas wil hebben. Je kunt aan het einde wat zonnebloemolie toevoegen.

Schep de pindakaas in een oud potje en klaar is je pindakaas.

Bewaar de pindakaas buiten de koelkast. Je kunt de pindakaas ongeveer een week bewaren. Als je hem tenminste niet eerder op hebt!

2 comments on “Pindakaas”

  1. Net met Jochem een kleine hoeveelheid pindakaas gemaakt. Hij vindt dit nl lekker, maar wij allemaal niet. Nu heeft hij een klein potje en hij was helemaal enthousiast hoe het gemaakt werd, zo simpel!! En meteen ook maar de peanutbuttercups gemaakt, wel met witte chocolade….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *