Quiche Broccoli Brie_1

Mijn oven draait de laatste tijd overuren. Overal kom ik lekkere recepten tegen die ik allemaal wil uitproberen. Regelmatig zet ik een hartige taart op tafel. Ideaal om je groentela leeg te maken en je kunt eindeloos variëren.

Ik gebruikte eigenlijk altijd kant-en-klaar deeg om een hartige taart te maken. Voor dit recept heb ik zelf het deeg gemaakt. Volgende week zal ik je stap voor stap laten zien hoe je dit zelf thuis kunt doen. Ik zag het recept voor deze hartige taart een tijd geleden al op Pinterest en het is een combinatie van 3 dingen die ik heerlijk vind: brie, broccoli en cashewnoten.

Ingrediënten

6 plakken hartige taart deeg of zelfgemaakt deeg (recept volgende week online)

250 gram brie

500 gram broccoli

100 gram ongebrande cashewnoten

3 eieren

125 milliliter crème fraîche

100 gram geraspte kaas

1 eetlepel honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225˚C en vet een quichevorm of springvorm (Ø24cm) in met boter of bakspray.

Ontdooi de plakken hartige taart deeg of maak zelf een deeg. Bekleed de springvorm met het deeg.

Snij de broccoli in stukken en kook 5 minuten op laag vuur. Snij de brie in plakken.

Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg flink wat zout en peper toe.

Leg op de bodem van de springvorm de helft van de brie en de helft van de cashewnoten. Daar bovenop komt de broccoli.

Schenk het eimengsel over de broccoli.

Verdeel de rest van de brie en cashewnoten over de broccoli. Besprenkel met de honing en top af met de geraspte kaas.

Bak de hartige taart in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Je kunt deze hartige taart zowel warm als koud eten.

Quiche Broccoli Brie_2

Bron recept: Allrecipes

Related posts:

Preistamppot met groenten in soyasaus
Mexicaanse Wraps
Taco's

1 comment on “Hartige taart met brie en broccoli”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *