Eierkoek

Ik kom uit een bakkersgezin. Mijn ouders hadden vroeger een bakkerswinkel en toen ik 15 jaar was en een bijbaan zocht ben ik ook in een bakkerswinkel gaan werken. Daar heb ik ruim 8 jaar met veel plezier gewerkt, zowel parttime als fulltime. Ook mijn zussen werkte bij dezelfde bakkerij. Soms mis ik het werken bij de bakker nog wel eens.

Vroeger hadden wij standaard op zondag eierkoeken bij het ontbijt. Heerlijk met een dikke laag roomboter die mijn moeder er dan voor me op smeerde. Ook nu eet ik nog heel graag eierkoeken dus besloot ik eens een poging te wagen om ze zelf te maken.

Bij Lekker en Simpel kwam ik een recept tegen dat inderdaad simpel is en erg lekker. Deze eierkoeken zijn iets lichter dan de eierkoeken van de bakker of de supermarkt maar de smaak is goed.

Ingrediënten voor 6 eierkoeken

100 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

100 gram suiker

Snufje kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix de suiker en eieren met een mixer tot een luchtig geheel. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Spatel het bakmeel en de kaneel voorzichtig door het eimengsel. Niet roeren anders gaat de luchtigheid uit het beslag.

Schep met een lepel 6 gelijke delen beslag op de bakplaat. Zorg dat het beslag niet te dicht bij elkaar ligt want het beslag loopt nog wat uit.

Bak de eierkoeken in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De eierkoeken blijven licht van kleur. Als de randje gekleurd zijn dan zijn ze goed. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Bron: Lekker en Simpel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *