Tomatensoep

Als ik niet weet wat ik moet koken en ik geen zin heb om veel moeite te doen dan maak ik vaak soep. Hier op de site vind je ook al verschillende lekkere soeprecepten. Tomatensoep is een soep die ik eigenlijk nooit maak.

Ton vroeg wel eens of ik tomatensoep wilde maken maar voor mijn gevoel was dat te veel werk. Ik ging toch maar eens op zoek naar een makkelijk tomatensoep recept. Een aantal recepten gecombineerd met een eigen twist en voilà: heerlijke tomatensoep! En deze soep is erg makkelijk te maken. Ik heb ervoor gekozen om de soep simpel te houden maar je kunt er natuurlijk nog wat soepgroenten, balletjes of vermicelli aan toe voegen.

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

750 gram tomaten

1 liter groentebouillon

1 teen knoflook

2 uien

1 theelepel oregano, gedroogd

Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij de tomaten in vieren en leg deze op de bakplaat. Leg de tomaten met de schil naar beneden.

Snij de knoflook in kleine stukjes en leg deze tussen de tomaten op de bakplaat.

Besprenkel de tomaten met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de tomaten 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Snij de ui in halve ringen en fruit de ui in wat olijfolie aan.

Voeg de tomaten, knoflook en bouillon bij de ui en laat dit 10 minuten op laag vuur doorkoken.

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.

Voeg de oregano toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Je kunt nu eventueel nog balletjes of vermicelli toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *