Hartige taart deeg_7

Vorige week deelde ik met jullie het recept voor de hartige taart met brie en broccoli. Toen vertelde ik jullie ook dat ik het deeg zelf had gemaakt en dat ik stap-voor-stap aan jullie ga uitleggen. Vandaag krijgen jullie dus een how-to van mij!

Hartige taart deeg maken is erg makkelijk en ook nog eens een stuk goedkoper dan de pakjes uit de supermarkt. Het is misschien iets meer werk maar persoonlijk vind ik het zelfgemaakte deeg lekkerder dan de kant-en-klare. Het recept vond ik op mymixedkitchen.

Ingrediënten:

200 gram bloem

100 gram koude roomboter

1 ei

2 eetlepels koud water

Snufje zout

Dit deeg word blind gebakken. Daarvoor gebruikte ik ongekookte bruine bonen. Die vind je in het groentenschap in een pak.

Bereiding

Klop het ei los met het water en meng dit met de bloem, boter en zout in een mengkom.

Hartige taart deeg_1

Kneed de ingrediënten tot je een gladde deegbal krijgt.

Hartige taart deeg_2

Verpak de deegbal in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven ondertussen voor op 180˚C en vet een quichevorm of springvorm (Ø24cm) in met boter of bakspray.

Bestuif je keukenblad met bloem en haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Met de onderkant van je springvorm druk je een ronde in het deeg.

Hartige taart deeg_3

Snij de ronde uit en leg op de bodem van de springvorm. Met het overgebleven deeg bekleed je de wanden van de springvorm. Zorg dat de bodem en zijkanten deeg goed aan elkaar vast zitten.

Hartige taart deeg_4

Prik gaatjes in de bodem. Dit is om te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan in je deeg tijdens het bakken.

Hartige taart deeg_5

Pak een stuk bakpapier en leg deze op het deeg in de springvorm. Op het bakpapier leg je je blindbakmiddel. Bij mij zijn dat bruine bonen. Zorg dat de hele bodem goed bedekt is. Blind bakken is ter voorkoming van het opbollen van het deeg. Zo blijft de bodem plat tijdens het bakken.

Hartige taart deeg_6

Bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven. Na de 15 minuten haal je het bakpapier met de bonen uit de springvorm en bak je het deeg nog 5 minuten. Het deeg is nu klaar voor verdere bereiding van een hartige taart.

Hartige taart deeg_7

Bron recept: Mymixedkitchen

Related posts:

2 comments on “How-to: Hartige taart deeg maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *