Chips

Als ik eerlijk ben, ben ik niet zo’n chips eter. Je maakt mij gelukkiger met een stuk chocolade of een blokje kaas. Maar af en toe kan ik er echt van genieten. Tijd om eens zelf een poging te wagen om chips te maken. En ik kan je vertellen: dit is erg lekker!

Voor het maken van chips heb je niet veel nodig maar je hebt wel wat geduld nodig. Het duurt even voor je een schaaltje vol hebt.  Je kunt variëren met de smaken door verschillende kruiden te gebruiken. Zelf eet ik graag naturel chips dus kies ik ervoor om alleen zeezout te gebruiken.

Ingrediënten voor 1 schaaltje chips

1 grote aardappel

Zeezout

Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij dunne plakjes van de aardappel. Dit kun je doen met een mandoline, kaasschaaf of dunschiller. Zorg dat de plakjes flinterdun zijn, dan krijg je de knapperigste chips. Je hoeft de aardappel niet te schillen.

Kook de plakjes 3 minuten in water met flink wat zout.

Dep de plakjes droog en leg ze op de bakplaat. Hoe droger de plakjes zijn hoe beter het resultaat. Bestrooi de plakjes royaal met het zeezout.

Bak de chips in 15 minuten krokant in de voorverwarmde oven.  Strooi eventueel nog wat zout over de chips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *