Appeltaart Overnight Oats

Havermout is aan een opmars bezig. Waar het een aantal jaar geleden als ouderwets werd bestempeld is het nu hip en happening. Havermout is niet alleen die warme pap die je vroeger misschien kreeg. Met havermout kun je alle kanten op.

Ik gebruik havermout vaak om iets te bakken maar af en toe eet ik het als ontbijt. Ik hou niet van de warme havermoutpap maar wel van overnight oats. Dat is niets meer dan havermoutpap die je een nachtje laat staan in de koelkast. Je kunt de havermout maken met melk maar ik doe het liever met magere kwark. De havermout zuigt zich vol met de kwark en er ontstaat een smeuig mengsel.

Je kunt eventueel aan de havermout fruit en noten toevoegen. Als je het fruit meteen in de havermout doet word het fruit wat zachter. Dat vind ik wel lekker. De smaken vermengen zich dan goed. Mijn favoriete combinatie is met appel en kaneel. Je hebt dan ’s ochtends een heerlijk appeltaart ontbijtje.

Ingrediënten voor 1 ontbijtje

200 gram magere kwark

50 gram havermout

1 friszoete appel, bijvoorbeeld jonagold

1 theelepel kaneel

2 eetlepels water

Honing

Bereiding

Meng de kwark en havermout in een schaaltje. Verdun dit met het water.

Snij de appel in blokjes en voeg samen met de kaneel  bij het kwark/havermoutmengsel en meng door elkaar.

Dek het schaaltje af met alluminiumfolie en zet een nacht in de koelkast.

Haal ’s ochtends de aluminiumfolie van het schaaltje en roer de havermout even door.

Voeg eventueel wat honing toe om het geheel wat zoeter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *