Quinoasalade

Nog voor de superfoods hip werden en je dood gegooid werd met chiazaad, tarwegras of goji bessen maakte ik deze quinoa salade al. Persoonlijk heb ik niks met superfoods maar deze quinoasalade is echt een aanrader.

De quinoazaden die je in deze salade gebruikt bereid je zoals je rijst zou bereiden. Daarom wordt vaak gedacht dat quinoa een graan is. Dit is echter niet het geval.

Deze salade eet je koud en zet je binnen een mum van tijd op tafel. Lekker op een warme zomerdag. Ook ideaal om mee te nemen naar je werk of mee naar het strand.

Ingrediënten voor 4 personen

100 gram ongekookte quinoa

1 bakje Cherry tomaten

1 avocado

1 rode paprika

200 gram feta kaas

Pijnboompitten

Balsamicoazijn

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens afkoelen.

Halveer de Cherry tomaten en snij de paprika en fetakaas in kleine blokjes.

Lepel de avocado uit de schil en snij deze in kleine blokjes.

Rooster de pijnboompitten even kort in een koekenpan zonder olie of boter. De pijnboompitten moeten een kleurtje hebben. Let op dat ze niet verbranden!

Doe de quinoa, paprika, tomaat, avocado, feta en pijnboompitten in een saladebak en meng goed door elkaar. Voeg naar smaak wat balsamicoazijn toe aan de salade.

Related posts:

Koude pastasalade met kip
Andijviesalade met Nectarine
Meloen salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *