Hangop

Eindelijk zijn er weer aardbeien! Echte Hollandse aardbeien want die zijn natuurlijk het aller lekkerst! Laatst kocht ik op de markt 2 doosjes aardbeien en besloot daar dit lekker toetje mee te maken!

Hangop is een toetje dat eigenlijk niet kan mislukken. Met weinig ingrediënten zet je dit heerlijke toetje op tafel. Je hebt alleen wat geduld nodig omdat het een nachtje duurt voordat de yoghurt zijn vocht heeft verloren. Ideaal als je gasten krijgt want het is snel klaar en smaak is echt geweldig! Ik heb deze hangop gecombineerd met aardbeien maar je kunt er ook voor kiezen om ander fruit te nemen.

Ingrediënten voor 6 personen

1 liter volle yoghurt

250 milliliter slagroom

3 eetlepels poedersuiker

1 bakje aardbeien

2 eetlepels suiker

1 vanillestokje

Bereiding

Hang een fijne zeef boven een pan en leg daarin een schone, vochtige theedoek. Knoop de punten van de theedoek aan elkaar.

Giet de yoghurt in de theedoek en dek dit af met huishoudfolie. Zet dit minimaal 8 uur in de koelkast. Het vocht zal nu uit de yoghurt gefilterd worden door de theedoek.

Na 8 uur schep je de hangop uit de theedoek en doe je deze in een mengkom. Roer de poedersuiker en het merg van het vanillestokje door de hangop.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door de hangop.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en leg een laagje aardbeien in een glaasje. Daar bovenop komt een laagje hangop. Vervolgens een laagje aardbeien, laagje hangop en sluit af met een laagje aardbeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *