Gevulde Tomaat

Vandaag deel ik een makkelijk hapje met jullie. Gevulde tomaten zijn erg makkelijk te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Ideaal als je gasten krijgt want je kunt deze tomaten ook van te voren maken. Zo heb je meer tijd voor de gasten!

Ik heb ervoor gekozen om de tomaten te vullen met surimi. Surimi is eigenlijk een soort nep-krab. Ook zijn deze tomaatjes lekker met Hollandse garnalen of eisalade. Ik serveer ze vaak als garnering bij koude schotel maar als je Cherry tomaten gebruikt zijn ze ook heerlijk bij de borrel.

Ingrediënten voor 2 gevulde tomaten

2 tomaten, ik gebruikte Roma tomaten

100 gram surimisticks

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel ketchup

1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

Snij het kapje van de tomaten. Snij aan de onderkant van de tomaat een klein stukje af zodat de tomaat goed blijft staan. Snij niet teveel af.

Haal met een lepel het binnenste van de tomaat leeg. Zorg dat je alle pitjes eruit haalt en de tomaat helemaal hol is.

Snij de surimi in kleine stukjes.

Meng de surimi met de mayonaise, ketchup en paprikapoeder.

Vul de tomaten met het surimi mengsel. Serveer de tomaten met het kapje op de bovenkant.

Related posts:

Springrolls
Appelbollen
Pasen: Gevulde Eieren 2.0

1 comment on “Gevulde Tomaten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *