Mama's Groentensoep

Mijn moeder maakt de beste groentesoep die er bestaat. Dat denken we misschien allemaal wel van de soep van onze moeders maar ik verzeker je: Deze is heerlijk!

Op zaterdag aten wij vroeger ’s avonds altijd brood. Mama maakte daarbij vaak deze groentesoep. Bij heel het gezin is deze erg geliefd! Het lekkerste aan deze soep is de bouillon. Deze trekt ze zelf van soepvlees. En er zitten natuurlijk zelf gedraaide balletjes in. Ook hadden wij als gezin een rare gewoonte als het op deze soep aan komt. We aten altijd eerst de bouillon op en hielden de groenten en het vlees apart in ons bord. Vervolgens mengden we het vlees en groenten met wat mayonaise en curry. Heerlijk is dat!

Nu ik al een tijd niet meer thuis woon eet ik deze soep niet vaak meer. Ook had ik hem zelf nog nooit gemaakt. Het werd tijd om hem eens te gaan maken.

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

3 ons soepvlees

3 ons half om half gehakt

1 zakje soepgroenten

Zout

Bereiding

Giet 1,5 liter water in een grote soeppan en voeg daarbij het soepvlees en een flinke portie zout. Breng zachtjes aan de kook.

Als het water kookt draai je je vuur laag en laat je het vlees 2,5 a 3 uur zachtjes koken.

Als het begint te koken ontstaat er schuim op de soep. Schep dit met een schuimspaan weg.

Breng het gehakt op smaak met wat peper en zout en draai hier balletjes van.

Voeg na 2,5 a 3 uur de balletjes en de soepgroenten toe. Laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes meekoken.

Mocht je na het proeven de soep nog wat te flauw vinden kun je eventueel een bouillonblokje toevoegen.

Related posts:

Champignonsoep
Rina's Kaassoep
Knolselderij - Mosterdsoep

2 comments on “Mama’s Groentensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *