Peperkoek

De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik in de zorg werk. Met mensen met een verstandelijke beperking om precies te zijn. Ik werk op een werkvoorziening en sinds kort zijn we begonnen met het opzetten van een bakkerij. Helemaal op mijn lijf geschreven.

De bakkerij staat nog in de kinderschoenen maar er is een product wat we al goed verkopen en dat is peperkoek. Een erg makkelijk product om te maken en bovendien erg lekker. Vandaag deel ik dus het recept met jullie.

Deze peperkoek is niet helemaal zoals je hem in de winkel koopt. Hij is iets luchtiger en de buitenkant is iets minder plakkerig. Maar de smaak is wel precies hetzelfde als een koek van Peijnenburg! Heerlijk met een laagje roomboter!

Ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram donker bruine basterdsuiker

2 eieren

100 milliliter water

2 eetlepels koekkruiden

½ Eetlepel honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Meng de suiker, eieren en water in een beslagkom met een garde.

Voeg vervolgens de koekkruiden en honing toe en meng even goed door.

Voeg steeds een paar lepel bakmeel toe en roer goed door. Als het bakmeel goed gemengd is kun je weer wat bijvoegen. Roer net zo lang door tot je geen bakmeel meer ziet en het een dik beslag is geworden.

Schraap met een spatel het beslag uit de kom in het cakeblik.

Bak de peperkoek 60 minuten in de voorverwarmde oven. Na 50 minuten zet je de temperatuur lager zodat de cake nog 10 minuten kan bakken op 160˚C.

Als de peperkoek klaar is haal je hem uit de oven en pak hem meteen in aluminiumfolie. Pas op want de peperkoek is natuurlijk erg heet. Laat de peperkoek nu in het aluminiumfolie afkoelen. Door de hitte vormt zich een plaklaagje op de peperkoek.

De peperkoek is het lekkerst als je hem de volgende dag pas eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *