Burger

Toen ik 3 maanden geleden net met mijn site was begonnen en aan een vriend vroeg wat hij van mijn site vond was het commentaar: Waar blijft het vlees? Dus bij deze; een dikke, vette, heerlijke hamburger!

Samen met Ton heb ik zitten brainstormen over wat er nu op een goed broodje hamburger moet zitten. Ik maakte zelfs een tekeningetje van de volgorde van de ingrediënten. We waren er vrij snel uit dat er in ieder geval een lekker gekruide hamburger en bacon op moet zitten. En natuurlijk cheddar kaas. Hoewel die plakjes uit de supermarkt de naam kaas niet echt eer aan doen. De hamburger op mijn broodje viel een beetje groot uit dus ik zal het recept een beetje aanpassen voor jullie.

Ingrediënten voor 2 broodjes hamburger

2 vloerkadetten, of andere witte broodjes

100/150 gram half om half gehakt

½ Vleestomaat

2 plakken bacon

2 plakken cheddar kaas

½ Rode ui

1 augurk

1 ei

Handje boter sla

Paneermeel

Paprikapoeder

Voor de saus:

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel curry

1 theelepel kerriepoeder

Bereiding

Begin met het maken van de hamburgers. Verdeel het gehakt in twee gelijke delen. Meng het gehakt met wat paneermeel, paprikapoeder en het ei. Een ei is misschien te veel voor de hoeveelheid gehakt die je gebruikt dus kun je het beste met een half ei beginnen. Als alles goed gemengd is vorm je twee hamburgers.

Bak de hamburgers 5 a 10 minuten in wat boter tot deze gaar zijn.

Snij ondertussen ui in halve ringen en bak samen met de bacon in een pan met een klein beetje boter of olie. Gebruik niet teveel boter of olie omdat de bacon ook veel vet af geeft. Als de bacon bruin is haal je hem uit de pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

Snij twee plakken van de tomaat en snij ook de augurk in plakjes.

Voor de saus roer je de mayonaise, curry en kerriepoeder door elkaar.

Snij de broodjes open en besmeer de onderkant van het broodje met een laagje saus.

Bovenop de saus leg je wat sla, een plak tomaat en een plak bacon.

Leg de hamburger op de bacon met daar bovenop een plak cheddar. Deze smelt nu op de hamburger.

Op de kaas een lepeltje saus, een paar plakjes augurk en de gebakken uitjes. Als laatste de bovenkant van het broodje en klaar is je heerlijke hamburger!

1 comment on “Bacon Burger”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *