Bastogne Truffels

Toen ik deze truffels voorbij zag komen op internet wist ik dat ik ze snel wilde maken. Moederdag kwam er aan dus de ideale gelegenheid om mijn moeder en schoonmoeder blij te maken met deze heerlijke truffels!

Op de site van Laura’s Bakery kwam ik deze truffels tegen en het water liep me meteen in de mond. Bastogne koek is een van mijn favoriete koekjes. En dat gecombineerd met witte chocolade! Na het zien van het recept bleek het ook nog eens heel makkelijk te zijn om te doen!

Ingrediënten voor 16 truffels

1 pak Bastogne koeken, 260 gram

100 gram MonChou

400 gram witte chocolade

Bereiding

Maal de Bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Mocht je die niet hebben kun je de koeken ook in een afgesloten zak doen en deze dan fijn slaan met een deegroller. Iets meer werk maar hetzelfde resultaat! Zorg wel dat de koeken helemaal fijn zijn.

Snij 50 gram witte chocolade in kleine stukjes.

Meng de koekkruimels, MonChou en de chocoladestukjes. Hou 2 eetlepels kruimels apart om later de truffels mee te garneren. Je kunt het mengen met een lepel doen maar ik vond het makkelijker om dit met mijn handen te doen. Er ontstaat een soort bal van vulling.

Rol met je handen 16 kleine ballen. Leg deze op een bord en zet dit een uur in de koelkast.

Net voor het uur voorbij is begin je met het smelten van de chocolade. Dit kun je het beste au-bain-marie doen. Maar in de magnetron gaat ook.

Haal de ballen uit de koelkast en doop ze 1 voor 1 in de chocolade. Ik deed dit door een prikkertje in de bal te steken en ze dan in de chocolade te houden. Laat de overtollige chocolade van de bal aflopen. Bestrooi de truffels met wat koekkruimels.

Leg de truffels op een bord en zet minstens 2 uur in de koelkast.

2 comments on “Bastogne Truffels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *