Zalm uit de oven

Eigenlijk eet ik veel te weinig vis. Als ik in een restaurant ga eten kies ik standaard voor een lekker visje maar thuis staat het niet vaak op het menu. Zonde eigenlijk want ik vind vis echt heerlijk. Tijd om eens iets nieuws te proberen en een stukje zalm op tafel te zetten.

Voor het bereiden van deze zalm heb ik ervoor gekozen om het in de oven te doen. Door de vis in aluminiumfolie te verpakken blijven alle smaken van de zalm goed behouden en heb je geen boter of olie nodig. Een stuk gezonder dus. Ik gebruikte een marinade met een oosters tintje maar je kunt alle soorten marinade gebruiken. Ook zonder is mogelijk.

Ingrediënten voor 2 zalmpakketjes

2 zalmmoten

1 lente-ui

Aluminiumfolie

Voor de marinade:

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel honing

½ Theelepel azijn

2 knoflooktenen, geperst

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade met elkaar en leg de zalmmoten in de marinade. Laat de zalm minstens een half uur in de marinade liggen zodat deze goed in de zalm trekt.

Verwarm de oven voor op 200˚C en snij de lente-ui in kleine ringen.

Haal de zalm uit de marinade en leg deze op een flink stuk aluminiumfolie. Maak van de stukken zalm ieder een eigen pakketje.

Besprenkel nog wat van de marinade over de zalm en leg er wat van de lente-ui op.

Vouw de folie dicht zodat er geen lucht bij de zalm kan.

Leg de zalm op een bakplaat en bak deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Let op bij het openmaken van de folie dat je je niet brand aan de stoom die eruit komt.

Related posts:

Visburger met Wasabimayonaise
Woknoedels met Gamba's
Homemade Filet o Fish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *