Dadeltaart

Een tijd geleden nam een collega voor mij een stuk van deze dadeltaart mee en ik was gelijk verkocht. Wat was dat lekker zeg! Het recept had ze van de site van Bagels & Beans en bleek erg makkelijk te zijn. En deze taart maak je zonder oven!

Zoals ik al eerder vertelde zijn we op het werk gestart met het opzetten van een bakkerij. Deze dadeltaart zit ook in ons assortiment en hebben we al veel verkocht. Het fijne aan deze taart is dat je geen oven nodig hebt en de handelingen makkelijk zijn. Ideaal dus om met mijn cliënten te maken. Ook fijn dus om zelf te maken want met weinig handelingen zet je zelf een heerlijke taart op tafel! Snij de taart in kleine stukjes want hij is erg machtig.

Ingrediënten voor 16 personen

500 gram dadels, zonder pit

150 gram donkerbruine basterdsuiker

1 rol Maria biscuits

250 gram roomboter

1 ei

Handje walnoten

4 eetlepels caramelsiroop

Kokosschaafsel

Bereiding

Bekleed een springvorm (24 cmØ) met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.

Ontpit de dadels of koop dadels zonder pit. Snij de dadels in kleine stukjes.

Breek de koekjes in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter groot. Hak de walnoten in kleine stukjes.

Smelt de boter in een grote pan. Als de boter gesmolten is voeg je de suiker toe en laat je deze smelten. Laat dit ongeveer een minuutje doorkoken.

Voeg daarna het ei toe en laat weet even kort koken. Daarna de caramelsiroop toevoegen.

Voeg de dadels toe en roer goed door. Laat even kort mee koken en voeg dan de koekjes en walnoten toe. Roer het mengsel goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Verdeel de kokosrasp over de taart en zet minimaal 2 uur in de koelkast om af te koelen.

Related posts:

Varkentjes in de modder taart
Aardbeienvlaai
Citroen Cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *