Banaan-ei pannenkoekjes

In het weekend neem ik vaak de tijd om wat uitgebreider te ontbijten. Croissantjes bakken, eitje koken en sinaasappels persen bijvoorbeeld. Of deze heerlijke pannenkoekjes bakken.

Deze pannenkoekjes maak je met maar 2 ingrediënten en zijn ook nog eens erg gezond. Heerlijk in combinatie met wat vers fruit en een scheutje Maple syrup.

Ingrediënten voor 6 kleine pannenkoekjes

1 rijpe banaan

2 eieren

Bereiding

Prak de banaan helemaal fijn. Hoe rijper de banaan hoe zoeter hij is en kun je hem ook makkelijker prakken. Het moet een egaal papje worden.

Meng de banaan met de eieren en roer goed door elkaar. Je hoeft het beslag niet luchtig te kloppen.

Laat een klein beetje olijfolie heet worden in een koekenpan. Als de olie goed heet is giet je wat van het beslag in de pan. Ik maak er 3 tegelijk.

Bak de pannenkoekjes op laag vuur. Draai om als de bovenkant van de pannenkoekjes niet meer vloeibaar is. Herhaal dit tot het beslag op is.

Serveer met wat Maple syrup, fruit of poedersuiker.

Related posts:

Ontbijt Smoothie met havermout
Appel Verwenontbijtje
Ontbijt Pita's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *