Courgettesoep

Door wat technische mankementen kwamen er helaas zondag en maandag geen artikelen online. Inmiddels is dit allemaal verholpen en komen er vanaf nu weer gewoon 4 dagen per week lekkere recepten online, zoals jullie gewend zijn! Vandaag heb ik weer een lekker soepje voor jullie.

Als ik heel eerlijk ben dan vind ik courgette niet zo’n bijzondere groenten. Persoonlijk vind ik het zelfs een beetje een smakeloze groente. Nu zullen velen van jullie het vast niet met mij eens zijn. Toch wilde ik de courgette een keer gebruiken in een gerechtje dus besloot ik om er een soep van te maken. En ik moet zeggen dat deze soep heerlijk is. De soep is zacht van smaak en de spekjes zorgen voor wat extra pit. Deze soep is heerlijk om op een warme dag te eten met wat (zelfgebakken) brood.

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

2 courgettes

2 uien

125 gram crème fraîche

1 liter kippenbouillon

125 gram magere spekreepjes

Bereiding

Snij de uien in halve ringen en fruit deze in wat olie aan in een soeppan.

Snij de courgettes in blokjes en bak deze even kort mee met de uien. Je kunt de schil van de courgettes er gewoon aan laten.

Voeg de bouillon bij de ui en courgette en laat dit 10 minuten zacht koken.

Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.

Roer de crème fraiche door de soep. Zorg dat je goed roert met een garde of even kort met de staafmixer zodat er je geen klontjes in de soep krijgt.

Breng de soep eventueel op smaak met wat peper.

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de spekreepjes krokent.

Voeg bij het opdienen van de soep de spekreepjes in de kom erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *