Tzatziki

Nu de temperaturen weer stijgen en we weer massaal zin krijgen om de bbq aan te steken wordt het tijd om met jullie mijn recept voor tzatziki te delen.

Helaas zijn Ton en ik niet voorzien van een tuin dus voor een bbq zijn wij afhankelijk van de tuin van anderen. Natuurlijk is vlees het belangrijkste ingredient tijdens deze zomerse avondjes maar als ik eerlijk ben heb ik niet zo’n geduld om te wachten tot het vlees klaar is. Ik vind de rest eromheen misschien wel lekkerder. Stokbrood met smeersels, salades en fruit, heerlijk! Je zet in een handomdraai deze heerlijke tzatziki op tafel. Maar let op, na afloop zul je ‘heerlijk’ naar knoflook ruiken. Maar als alle mensen dit eten is er natuurlijk niks aan de hand!

Ingrediënten voor een flinke bak tzatziki

1 komkommer

3 knoflook teentjes, geperst

250 gram Griekse yoghurt

1 eetlepel dille, vers of gedroogd

Peper

Zout

Bereiding

Verwijder de schil van de komkommer. Dit kun je doen met een schilmes of dunschiller.

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snij deze in dunne plakjes. Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet. Ik bestrooi de komkommer altijd met wat zout zodat de komkommer nog meer vocht verliest.

Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook en dille en roer goed door.

Breng op smaak met wat peper en zout.

1 comment on “Tzatziki”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *