Pompoen Hummus

Een tijdje geleden proefde ik bij mijn schoonzus deze hummus en ik was meteen verkocht. Wat was dat lekker zeg. Zoet van de mango maar toch met wat pit.

De hummus kwam van een kraampje van de Ten Cate markt in Amsterdam, waar ze om de hoek woont. Toen ik het recept voor deze hummus op de site van Culy tegen kwam kon ik mijn geluk niet op. Ik ging meteen aan de slag met het recept en deel het graag met jullie.

Ingrediënten voor een grote bak hummus

500 gram kikkererwten

80 gram Tahin, sesampasta

1 mango

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook, geperst

Sap van 1 citroen

Tabasco

Kerriepoeder

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe dit boven een bak zodat je het vocht kunt opvangen. Dit kun je evt. later nog gebruiken.

Snij de mango in blokjes en voeg samen met de kikkererwten, knoflook, olijfolie, citroensap, tabasco en wat zout in een blender. Mix dit tot je een grove puree krijgt.

Als je de hummus wat droog vind kun je wat van het vocht van de kikkererwten toevoegen.

Breng de hummus op smaak met het kerriepoeder en wat peper en zout.

Bron: Culy

Related posts:

Tzatziki
Homemade Ketchup
Pindasaus

1 comment on “Mango Hummus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *