Worteltaart 1

Als ik aan Ton vraag welke taart ik moet bakken voor een feestje is het antwoord standaard: Worteltaart. Zijn moeder en zus maakten deze taart al voordat ik deel van de familie werd dus de eerste keer dat ik hem maakte voelde ik wel  een lichte druk. Maar sinds die eerste keer heb ik deze taart al vaak gemaakt en is altijd een succes op een feestje!

Mocht je nog nooit worteltaart gegeten hebben dan zul je misschien denken: Wortels in de taart? Deze taart is zeker geen hartige taart. Hij smaakt heerlijk zoet door de combinatie van wortel, banaan en kaneel. En uiteraard de glazuurlaag die erop zit.

Ingrediënten voor ongeveer 12 personen

Voor de worteltaart

300 gram winterpeen

250 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram lichtbruine basterdsuiker

200 milliliter zonnebloemolie

4 eieren

2 rijpe bananen

60 gram walnoten of pecannoten + wat voor de versiering

8 gram bakpoeder

1 mespunt zout

2 theelepels kaneel

Voor de glazuurtopping:

200 gram poedersuiker

3 eetlepels roomkaas

25 gram ongezouten roomboter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170˚C en bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.

Klop met een mixer de eieren, suiker en zout tot een dikke, schuimige massa. Meng daarna de olie met de mixer door dit mengsel.

Zeef het bakmeel, kaneel en bakpoeder boven het beslag en meng het voorzichtig door elkaar.

Rasp de peen. Mocht je, net als ik, dat te veel werk vinden dan verkopen ze in de supermarkt heel handige zakjes met peen julienne. Ideaal dat de winkel dit al voor je doet! Prak de banaan en voeg dit samen met de peen bij het beslag. Hak de noten in grove stukken en doe dit ook bij het beslag.

Doe het beslag in de springvorm en bak de taart 90 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de taart afkoelen in de springvorm.

Als de taart helemaal afgekoeld is kun je beginnen met het maken van de glazuurtopping. Meng de poedersuiker met de roomkaas en boter tot een glad mengsel. Zorg dat je boter goed op kamertemperatuur is.

Smeer de topping met de bolle kant van de lepel over de bovenkant van de taart. Versier met de resterende noten.

Worteltaart 2

Bron: Allerhande

Related posts:

Varkentjes in de modder taart
Dadeltaart
Kinder Bueno Cheesecake

1 comment on “Worteltaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *