Aardappelsalade met salami

Deze week start officieel de zomer. Het seizoen van de lichte maaltijden en lekkere salades. Vandaag heb ik het recept van een lekkere maaltijdsalade voor jullie.

Hoewel ik heel erg van zware winterkost zoals stamppot hou eet ik met dit warme weer toch ook graag een salade. Deze salade is erg vullend en lekker met wat vers gebakken brood. Deze salade kun je natuurlijk ook als bijgerecht serveren bij de bbq. De sterke smaak van de salami combineert prima bij de aardappels en de zoetzure augurk. De zure dressing maakt het geheel goed af.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo aardappelen

1 salami, 250 gram

75 gram rucola

12 augurken

3 lente uitjes

Voor de dressing:

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels rodewijnazijn

1 teen knoflook, geperst

Bereiding

Spoel de aardappelen goed af onder de kraan en verwijder eventuele plekjes. Snij de aardappelen in blokjes. Je kunt de schil om de aardappel laten.

Kook de aardappelblokjes in een flinke snuf zout in 5 a 10 minuten gaar. Laat de aardappelblokjes helemaal afkoelen.

Snij ondertussen de salami en augurken in plakjes en snij de lente ui in ringetjes. Meng de salami, augurk, lente ui en aardappelblokjes door elkaar en voeg daarna de rucola toe.

Meng voor de dressing de knoflook, olie en azijn met elkaar. Verdeel over de salade.

Bron: Allerhande

Related posts:

Aardappelsalade
Salade met Gegrilde Perzik
Griekse Salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *