Muffin met aardbeien en witte chocolade

Ik heb de laatste tijd het bakken weer te pakken. Taarten, muffins en brownies, ik krijg er geen genoeg van. Uiteraard eet ik niet alles zelf op maar deel ik graag met familie en vrienden.

Ik had nog een bak aardbeien in de koelkast staan en wilde deze eens niet in de kwark doen dus besloot ik er iets mee te bakken. Deze muffins van Laura’s Bakery stonden al een tijdje op mijn to-do lijstje dus was dit een goed moment om ze te maken. Deze muffins zijn wat compacter en minder luchtig dan gewone muffins maar de aarbeien en witte chocolade maken het lekker zoet.

Ingrediënten

300 gram bloem

120 gram suiker

250 milliliter melk

120 gram roomboter

75 gram witte chocolade

250 gram aardbeien, vers of uit de diepvries

2 theelepels vanille extract

1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en vet eventueel een muffintray in met boter of bakspray. Ik gebruik papieren muffinvormpjes, die ik in een muffintray zet. Dan hoef je de muffintray natuurlijk niet in te vetten.

Snij de aardbeien en witte chocolade in kleine stukjes.

Meng in een beslagkom alle droge ingrediënten. De bloem, suiker, bakpoeder en boter. Meng dit goed door elkaar.

Voeg daarna de natte ingrediënten. De melk en vanille extract.

Roer dit alles goed door zodat je een glad mengsel krijgt. Voeg daarna de chocolade en aardbeien toe en roer nog een aantal keer door.

Schep met een lepel of ijsschep beslag in de vormpjes of muffintray. Vul deze iets over de helft.

Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 25 a 30 minuten.

Bron: Laura’s Bakery

Related posts:

Basisrecept Cake
Sinterklaas: Chocolade Pepernotencake
Sinterklaas: Gevulde Speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *