Appelkruimel Cheesecake 1

Toen ik het recept voor deze appelkruimel cheesecake voorbij zag komen op Ohmyfoodness toen wist ik dat het niet lang zou duren voor ik deze zou gaan maken. Gelukkig deed zich snel een gelegenheid voor en ik zal je vast vertellen: Hij smaakt echt fantastisch!

De combinatie van appelkruimeltaart en cheesecake is werkelijk hemels. Vorige week ging ik een weekendje weg met de schoonfamilie en mijn bijdrage was het maken van iets lekkers bij de koffie. Ik maakte worteltaart, brownies en deze heerlijke taart. Het makkelijke aan deze taart is dat je hem niet hoeft te bakken in de oven. Alleen voor de kruimellaag heb je je oven even nodig. Gelukkig viel de taart goed in de smaak. Deze taart komt zeker vaker op het menu bij een feestje.

Ingrediënten

Voor de bodem:

300 gram Jodenkoeken

125 gram ongezouten roomboter

Voor de appellaag:

4 appels, ik gebruikte jonagold appels

1 eetlepel kaneel

Voor de cheesecakelaag:

200 gram roomkaas

100 gram witte basterdsuiker

250 milliliter slagroom

1 eetlepel vanillesuiker

1 zakje Klopfix

Voor de crumblelaag:

100 gram bloem

100 gram kristalsuiker

75 gram ongezouten roomboter

Bereiding

Bekleed een springvorm van Ø24cm met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.

Begin met het maken van de bodem. Verkruimel de jodenkoeken met een keukenmachine of doe de koeken in een afgesloten zak en sla ze met bijvoorbeeld een deegroller fijn.

Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels zodat alle koekkruimels voorzien zijn van boter. Druk de koekkruimels met de achterkant van een lepel plat op de bodem van de springvorm. Zet de bodem minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Schil de appels en snij ze in stukken. Bestrooi de appels met de kaneel en bak kort in wat olie in een koekenpan totdat de appels zacht zijn geworden. Laat de appels helemaal afkoelen. Als de appels afgekoeld zijn bekleed je de koekbodem met de appels.

Voor de cheesecakelaag klop je in 1 beslagkom met een handmixer de slagroom met de vanillesuiker en klopfix totdat de slagroom stijf is.

In een andere beslagkom klop je de roomkaas los met de suiker. Zorg dat de roomkaas goed losgeklopt is zodat hij zo beter mengt met de slagroom.

Roer met een spatel de slagroom en roomkaas door elkaar. Roer niet te snel zodat je de lucht niet uit de slagroom klopt.

Schep het cheesecakemengsel met een lepel op de appellaag. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Intussen kun je beginnen aan de kruimellaag. Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed de boter, bloem en suiker door elkaar zodat er een soort korrelig deeg ontstaat. Spreid de kruimels deeg uit op de bakplaat en bak in 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

Als de kruimellaag afgekoeld is en de cheesecake opgesteven is dan verdeel je de kruimels over de cheesecakelaag en is de taart klaar om te eten.

Appelkruimel Cheescake 2

Bron: Ohmyfoodness

Related posts:

Dadeltaart
Magere Citroenkwarktaart
Abrikozen Rastervlaai

3 comments on “Appelkruimel Cheesecake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *