Champignonsoep

Champignonsoep is een van mijn favoriete soepen. Als ik heel eerlijk ben vond ik champignonsoep uit blik altijd heerlijk. Ik vond het tijd om ook zelf eens te proberen champignonsoep te maken.

Als je weinig tijd hebt om te koken is het maken van deze soep ideaal. Met een paar ingrediënten zet je zo een lekkere soep op tafel. Ik gebruikte voor de vulling van deze soep geen vlees maar als je de soep wat steviger wil maken dan kun je hamblokjes of gebakken spekreepjes toevoegen. Lekker met vers gebakken brood.

Ingrediënten voor 1 liter soep

1 bakje champignons, 250 gram

1 grote ui

125 gram crème fraîche

1 liter kippenbouillon

1 eetlepel bloem

Bereiding

Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.

Fruit de ui in wat olie of boter in een soeppan. Als de ui glazig is dan voeg je de champignons toe. Bak de champignons al omscheppend ongeveer 5 minuten mee.

Roer de crème fraîche door de champignons en strooi de bloem erbij. Roer dit even goed door.

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zacht doorkoken.

Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.

Bron: Allerhande

Related posts:

Gele Paprikasoep
Paprikasoep
Pasen: Pittige Maissoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *