Caprese Quiche 2

Caprese: de combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella vind ik heerlijk. Of het nu in een salade is of op een broodje of pizza maakt me niet uit. Ik ben er gek op. Toevallig kwam ik het recept tegen voor deze Caprese Quiche en ging er mee aan de slag.

Ik gebruikte voor deze quiche kant-en-klaar hartige taart deeg maar mocht je zin hebben om zelf aan de slag te gaan met het maken van deeg dan vind je hier het recept. Serveer bij deze quiche een salade en je hebt een goede maaltijd. Ook lekker om te eten als lunch.

Ingrediënten

6 plakken hartige taart deeg

4 eieren

125 gram crème fraîche

100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

125 gram mozzarella

400 gram Cherry tomaten

30 gram basilicum

3 Roma tomaten

80 gram pijnboompitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray. Ik gebruikte een springvorm van Ø22cm maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken.

Bekleed de springvorm met het deeg.

Snijd de basilicum blaadjes fijn en snijd de mozzarella in plakken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter.

Verdeel de Cherry tomaten en pijnboompitten over de quichebodem.

Klop de eieren met de crème fraîche goed door en voeg daarna de basilicum en Parmezaanse kaas toe. Roer dit nog even door. Breng op smaak met peper en zout.

Giet het eimengsel over de tomaten en leg daarop de mozzarella.

Snij de Roma tomaten in plakken en verdeel over de quiche.

Bak de quiche in 55 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Caprese Quiche

Bron: Allerhande

Related posts:

Courgettelasagne
Mexicaanse Wraps
Aardappel Bacon/Ui Ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *