Pasta Pesto

Iedere week staat hier wel een keer een pasta gerecht op tafel. Ik vind het heerlijk om te variëren met de ingrediënten en zo telkens iets nieuws op tafel te zetten.

Deze Pasta Pesto eten wij geregeld omdat het makkelijk is en bovendien erg lekker. Ik maak vaak een grote bak zodat we er de volgende dag ook nog van kunnen eten. Ik vind het ook lekker om hem als lunch mee te nemen. Het makkelijke aan deze pasta is dat je hem zowel warm als koud kunt eten. Zelf geef ik de voorkeur aan lauwwarm. Ik gebruik vaak gewoon pesto uit een potje maar met zelfgemaakte pesto is hij echt verrukkelijk. Het maken van pesto is echt niet moeilijk en is zo gebeurd. Het recept voor zelfgemaakte pesto vind je hier.

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram pasta naar keuze, ik gebruikte Farfalle

2 kipfilets

1 bakje Cherry tomaten

1 rode puntpaprika

60 gram pijnboompitten

100 gram pesto

75 gram Rucola

50 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking.

Snijd ondertussen de kipfilets in stukjes en bak deze gaar in een koekenpan met olie of boter.

Snijd de puntpaprika in stukjes en bak deze even kort mee met de kip. De paprika is goed als deze wat zachter is geworden.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter. Als de pijnboompitten verkleurd zijn dan laat je deze afkoelen op een bord.

Halveer de Cherry tomaten. Meng de Cherry tomaten met de kip, paprika, pijnboompitten en de helft van de pesto.

Als de pasta gaar is giet je deze af en meng met het kip pesto mengsel. Voeg hier ook de rest van de pesto over het mengsel. Zorg dat alle ingrediënten voorzien zijn van een laagje pesto.

Verdeel de pasta over de borden en voeg daarbij de Rucola toe. Rasp als laatste de Parmezaanse kaas over de pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *