Tosti Hawaii

Jullie kennen natuurlijk allemaal de tosti hawaii en daar hebben jullie vast ook geen recept nodig om er een te maken. Toch wil ik dit snelle receptje met jullie delen omdat je deze tosti niet in het tosti ijzer maakt maar in de oven.

Deze tosti maakten we altijd bij de bakker waar ik heb gewerkt. Als er dan ’s ochtends een plaat verse tosti’s uit de oven kwam was de verleiding vaak groot om er zelf een te nemen. Bij de bakker maakten we deze tosti’s altijd met ananas uit blik wat prima smaakt maar met verse ananas is echt veel lekkerder. Hou je van een sausje bij je tosti dan smaakt deze heerlijk met cocktailsaus of chilisaus.

Ingrediënten voor 1 tosti

2 witte boterhammen, ik gebruikte casinowit maar je kunt elk brood gebruiken dat je lekker vind.

2 plakken kaas, ik gebruik voorgesneden kaas omdat deze net iets dikker is dan kaas die je zelf schaaft.

1 plak schouderham

1 plak ananas, vers of uit blik

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Beleg een witte boterham met 1 plak kaas en de ham. Zorg dat de ham en kaas niet uitsteekt.

Leg daarbovenop de tweede boterham met daarop de schijf ananas. Bovenop de ananas leg je de tweede plak kaas.

Bak de tosti 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Related posts:

Lunchtip: Ciabatta Gegrilde Kip
Toast Gerookte Zalm
Lunchtip: Ragout in een broodje

1 comment on “Tosti Hawaii uit de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *