Ei in broodje

In het weekend neem je vaak wat meer tijd om te ontbijten. Ik in ieder geval wel. Ieder weekend staat hier dan ook een eitje op het menu. Ik wilde eens iets anders doen met een ei dan alleen koken dus besloot hem in een broodje te doen.

Op internet had ik al vaak foto’s gezien van eieren die in een broodje gebakken waren. Toevallig lagen er nog afbak-kaiserbroodjes in de kast en die bleken ideaal om dit broodje ei mee te maken. Na het bakken was het broodje lekker knapperig en de eidooier nog een beetje zacht. Mocht je niet van een zachte dooier houden dan kun je het broodje altijd wat langer in de oven laten.

Ingrediënten voor 1 broodje

1 afbakbroodje, je kunt hiervoor elk soort broodje gebruiken dat je wil.

1 ei

Evt. geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Snijd de bovenkant van het broodje. Hol het broodje uit. Zorg dat de randen van het broodje nog stevig zijn.

Als je kaas wil gebruiken kun je dit nu op de bodem van het broodje strooien. Ik maakte dit broodje zonder kaas.

Breek een ei boven het broodje. Zorg dat de dooier heel blijft.

Bak het broodje in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Check regelmatig even of je broodje niet te donker kleurt. Mocht dit te snel gaan kun je wat aluminiumfolie over het broodje leggen.

Breng op smaak met wat peper en zout.

Related posts:

Bananenbrood
Frambozenontbijt met Griekse Yoghurt
No-Bake Nutella Granola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *