Pizza bites

Het idee voor deze pizza bites zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik zag op internet een foto voorbij komen van pizza croissantjes en dacht dat ik deze ook wel op een andere manier kon maken. Deze pizza bites zijn makkelijk om te maken en zijn snel klaar. Ideaal als je gasten krijgt en niet teveel tijd in de keuken wil doorbrengen.

Je kunt deze pizza bites prima van tevoren maken en ze ongebakken in de koelkast bewaren. Je hoeft ze dan alleen nog even in de oven te schuiven als je gasten er zijn. Ik kies in deze variant voor een vulling met salami maar je kunt hier eindeloos mee variëren. Maak alleen de vulling niet te dik omdat anders het oprollen erg moeilijk is.

Ingrediënten voor 15 stuks

1 rol croissantdeeg, voor 6 croissantjes

2 blikjes tomatenpuree

1 eetlepel oregano of pizzakruiden

50 gram geraspte kaas

3 plakken salami

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol deze uit. Snij de lap deeg in 3 stukken zodat je 3 rechthoeken hebt. Druk de diagonale naden voorzichtig aan.

Besmeer de lappen deeg met de tomatenpuree. Bestrooi dit met de kruiden en de geraspte kaas.

Beleg het deeg met de salami.

Rol de 3 lappen in de breedte op. Doe dit voorzichtig zodat het beleg in de rol blijft. Snij de 3 rollen allemaal in 5 stukken.

Leg de deegstukjes op de bakplaat en bak in 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

Related posts:

Kaasstengels
Appelbollen
Sticky Cola Wings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *